Objave

Open post

Etnografski muzej 21.9.2023

21.9.2023.- grupa umirovljenika posjetila je Etnografski muzej, izložbu „Intimni prostori svakodnevice“ uz stručno vodstvo muzeja. Izloženi su predmeti koji su se koristili u svakodnevnom životu u prošlom stoljeću, a svaki od njih priča posebnu priču o tradiciji, nekadašnjim običajima, te statusu žena u obiteljima iz svih dijelova Hrvatske.

Open post

Radionica – OKRUGLI STOL-“Aktivnosti umirovljenika u Zagrebu-dojmovi i budućnost” 19.10.2023

19.10.2023. na Trgu kralja Tomislava 17 održan je Okrugli stol na temu „Aktivnosti umirovljenika u Zagrebu-dojmovi i budućnost“.

Okrugli stol su moderirali Ivana Lijović i Tin Rajković.

Na Okruglom stolu razgovarali smo o aktivnostima koje su se tijekom projekta odvijale, s kojim izazovima smo se susretali u posljednje 3 godine provedbe te koji su planovi u budućnosti.

Interaktivno sudjelovanje umirovljenika pomoglo nam je u osmišljavanju postprojektnih aktivnosti te smo dobili povratnu informaciju o njihovom zadovoljstvu, što su osobito voljeli, što ih je najviše interesiralo te što bi voljeli u budućnosti.

Open post

Klovićevi dvori Gensis – 14.9.2023

14.9.2023. posjetili smo Galeriju Klovićevi dvori na Gornjem gradu, Jezuitski trg 4, a razlog našem posjetu je kratka, ali slatka izložba Nenada Sovilja „Genesis“.

‘Genesis’ je izložba dizajnera nakita i kipara Nenada Sovilja . Ovaj talentirani umjetnik prepoznao je Klovićeve dvore kao prigodan prostor za predstavljanje svojih najnovijih kreacija. Izložba je predstavila Soviljevu novu kolekciju nakita, izrađenog od plemenitih kovina i dragog kamenja. Ona dolazi nakon brojnih ranijih uspješnica u gotovo dva desetljeća rada (čak 17 kolekcija od 2005. godine). Uz nakit,  izložene su i autorove skulpture i mural, a u suradnji s keramičarom i kiparom Branimirom Bobanom predstavljena je i liniju porculana.

Open post

Okrugli stol – Uvod u sezonu grijanja

12.10.2023. na Trgu kralja Tomislava 17, održan je okrugli stol pod nazivom „Uvod u sezonu grijanja“. Predavanje i diskusiju organizirao je i vodio ekonomist Tin Rajković.

S obzirom na konstantni rast cijene energenata te promjene trendova kada pričamo o zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti okrugli stol “Uvod u sezonu grijanja” odgovorio je na mnoga pitanja. Obrađene su razne teme vezane uz  energetsku učinkovitost od uvoda i generalnih informacija o energentima, energetskim certifikatima te budućnosti energije kao takve, te kako možemo biti energetski učinkovitiji. Naglasak je stavljen na razne načine uštede energije, a time i na smanjenje računa. Umirovljenici koji su prisustvovali okruglom stolu imali su priliku postavljati pitanja, a i međusobno izmijeniti različita iskustva.

Posts navigation

1 2 3 4 31 32 33
Scroll to top
ESF